Съвети за безопасност на бебето през летния сезон

Лятото може да бъде много забавно с новородено бебе, но не забравяйте да следвате тези съвети за безопасност, за да запазите бебето здраво по време на летните забавления.

Безопасност на столчето за кола
Има 2 важни съвета за безопасност, които винаги трябва да помните по отношение на столчето за кола:

1. Никога не оставяйте бебето си в колата само.

Всяко лято се разказват истории за тези ужасяващо трагични смъртни случаи. Родители, които са се кълняли, че това никога няма да им се случи, променят навиците си или се кълнат, че ще се отбият само за минута, и забравят бебето си в горещата кола. Поставете парче тиксо върху волана си с надпис „бебе“. Сложете чантата и мобилния си телефон на задната седалка до седалката, така че да сте принудени да погледнете назад, преди да излезете от колата. Направете всичко, което можете, за да предотвратите тази трагедия, защото въпреки че четете това и си мислите: „Това никога не може да се случи на мен“, същото са направили и майките, на които се е случвало.

2. Охладете автомобила, преди да поставите бебето в столчето за кола.

Корпусът и възглавничката на столчето за кола могат да станат изключително горещи, когато седят на слънце. Поставянето на бебето в столчето за кола, без да да се охлади преди това, може да доведе до изгаряния, така че имайте предвид горещата кола и столчето за кола, преди да се качите. Използвайте козирка и/или охладете автомобила, преди да поставите някого в него.

Избягване на топлинно изтощение

Бебетата са по-податливи на топлинно изтощение от по-големите деца и възрастните, затова бъдете внимателни с тях в горещо време. Облечете ги с подходящи дрехи за през деня, за да можете да свалите дрехите, ако навън стане горещо. Дръжте вода на разположение по всяко време и ги проветрявайте или пръскайте леко с вода, за да поддържате телесната им температура на нормално ниво.

Пазете се от горещи съоръжения на детската площадка

Дори и най-малките бебета обичат да се возят на люлка, но оборудването на детската площадка може да стане изключително горещо и опасно, когато е на пряка слънчева светлина. Проверете оборудването за детска площадка преди да го използвате, за да предотвратите изгаряния. Налейте хладка вода или поставете сянка върху люлката или съоръжението, преди да го използвате, или просто се върнете в по-хладен ден.

Използвайте слънцезащитен крем и шапка

Опитайте се да държите бебето далеч от слънцето през най-горещото време на деня, обикновено между 10 и 14 ч., и дори тогава нанесете слънцезащитен крем 20-30 минути преди да излезете. Ако ще бъдете навън за по-дълъг период от време, нанасяйте отново слънцезащитния крем на всеки 2 часа или според указанията на опаковката. Бебетата имат чувствителна кожа и може да се нуждаят от слънцезащитен продукт, специално разработен за бебета, затова се уверете, че имате подходящ и съобразен с възрастта на бебето.

Бъдете бдителни около водата

Удавянията са една от основните причини за смърт при малките деца и бебетата не са изключени от опасността. Един обикновен завой в друга посока може да е достатъчен, за да се преобърне бебето, дори ако никога преди не се е преобръщало. За съжаление, много удавяния се случват под „надзора“ на възрастен, който за кратко се е разсеял с телефона си, с разговор или с друго дете. Удавянето обикновено не протича така, както бихте очаквали – с викове, плискане и т.н., а обикновено е тиха борба, която остава незабелязана, докато не стане твърде късно. Обещайте това лято да превърнете времето във вода във време, в което не се разсейвате, без телефони, екрани или каквито и да било разсейващи фактори.

Използвайте спасителни жилетки и флотационни устройства, които прилягат плътно около бебето, а не само на ръцете, където лесно могат да се изхлузят.

Пазете се от летни микроби и буболечки

Макар да изглежда, че по-големите деца и възрастните по-лесно хващат микроби през студения сезон, много вируси и бактерии, които заразяват бебетата, по-лесно виреят при по-високи температури.

Освен това внимавайте за буболечки и пчели. Ухапванията от буболечки могат лесно да се инфектират, а стафилококовите инфекции често изглеждат като инфектирани ухапвания от буболечки и могат да бъдат много сериозни и устойчиви вируси.

Кои съвети за безопасност през лятото са най-важни за вас?

 

Анджела Силва
Анджела е завършила бакалавърска степен по физическо натоварване и уелнес и е сертифициран от NASM личен треньор, който специализира в областта на фитнеса и възстановяването след раждане. Тя обича да пише, да разказва вицове и да прекарва време със семейството си, за предпочитане по време на риболов. Тя споделя много от приключенията си в Instagram като @angelagrams

Shopping Cart
Scroll to Top