Първият ни Международен ден на детето – също благодарение на Owlet

Owlet камера –  монитор, който следи сърдечният ритъм и оксигенацията. Тези показания са много важни за нас, тъй като поради здравословни проблеми синът ни остана в болницата дълго след раждането. И именно там за първи път се случи така, че той внезапно спря да диша, като причината беше неизвестна.

Вкъщи имах обикновен бебефон в детското легло, но след това, което ни се случи, започнах да търся в интернет бебешки пулсоксиметър. Случайно, докато разглеждах социалните мрежи, открих марката Owlet и веднага започнах да търся повече информация. Обикновеният детски оксиметър беше скъп (повече от 1000 евро) и за разлика от Owlet Умен чорап не може да се използва у дома.

След като се прибрахме от болницата, използвахме умния чорап непрекъснато, както по време на съня, така и в будно състояние, което спаси живота му. Точно когато си мислехме, че най-лошото е зад гърба ни, на двумесечна възраст, след обедното кърмене и оригване, алармата внезапно се включи, предупреждавайки ме, че нещо не е наред. Веднага сложих сина си на земята и видях, че е много блед, очите му бяха отишли назад и не диша. Мобилизирах се и се опитах  да не се паникьосвам и предприех действия. Първото нещо, което направих беше да стисна ушната му мида и да натисна гръдната му кост. Тъй като това не помогна, го сложих на пода и започнах с първоначалните вдишвания, с които започва изкуственото дишане при деца (5 първоначални вдишвания преди притискане на гръдния кош), за щастие ни бяха необходими само 2 и синът ми отново започна да диша.

Оттогава насам Owlet се превърна в неразделна част от нашето ежедневие 24/7. Когато пътуваме, в колата, на посещения, в количката, но също и по време на сън, където камерата на Owlet е единственият начин да наблюдавате нашето бебе, без то да ви усеща, както се случва при обикновените бебефони. Ето защо сме толкова благодарни на Owlet и че отпразнувахме заедно първия си Международен ден на детето.♥️

 

Никол Ленарчичова – спасител

 

Owlet помага – историята на едно момиче-спасител от Чехия

Shopping Cart
Scroll to Top