6 съвета за месеца на безопасността на бебетата

Съдържанието, предоставено в този блог, е предназначено само за информационни и образователни цели. То не е заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Винаги се обръщайте към квалифициран специалисти по здравни грижи с всички въпроси, които може да имате, и за да научите повече за специфичните нужди на вашето дете.

Този септември не забравяйте да отделите малко време, за да се съсредоточите върху безопасността на бебето. Този месец е месецът на бебешката безопасност! Има много неща, които можете да направите, за да предпазите малкото си дете и да не му навредите, а ние сме тук, за да ви помогнем да се уверите, че знаете кои са те. Като компания, създадена от родители за родители, Owlet се ангажира да предлага инструменти и ресурси, които да помагат на родителите да предпазват децата си през цялата година.

Продължавайте да четете за шест чудесни съвета, които ще ви помогнат да предпазите бебето си този месец и всеки следващ!

Най-добри съвети за безопасност на бебето

1. Съвети за безопасен сън
Бебетата се хранят, спят и имат нужда от смяна на пелените. И колкото и да сте изтощени, важно е винаги да помните да спазвате правилата за безопасен сън. За да запомните елементите на безопасния сън, просто трябва да запомните „азбуката“:

Насаме: поставете бебето в креватчето му без никакви свободни одеяла, възглавници или плюшени животни.

По гръб: сложете бебето си по гръб, завито или незавито.

Детско креватче: бебето винаги трябва да спи в собственото си детско креватче или люлка.

2. Проверете два пъти детското столче за кола
Преди да напуснете болницата или родилния център, трябва да сте монтирали детско столче за кола в автомобила си. Смята се обаче, че повече от половината от седалките за кола се инсталират неправилно или не се използват правилно. Ако сте родител на малко дете, е важно да се уверите, че столчето за кола е правилно монтирано и че детето ви е закопчано правилно всеки път, когато се качите в колата. Автомобилните произшествия са една от водещите причини за смърт на деца под 5-годишна възраст, така че е изключително важно да сте сигурни, че правите всичко възможно, за да предпазите малкото си дете по време на път. Научете повече за монтажа на столчето за кола и как безопасно да монтирате детското си столче в Safe Kids Worldwide.

3. Инвестирайте в бебефон
Да държите под око своето бебе е един от най-големите начини да гарантирате неговата безопасност. Освен това бебефона може да ви осигури спокойствие, когато не можете да бъдете в една стая с детето си.

За проактивен подход към наблюдението на бебето, разгледайте Owlet Dream Duo 2. Проследява показателите за качество на съня на бебето – като сърдечен ритъм и средно ниво на кислород – и всичко това, докато предава HD видео на телефона ви. Освен това ще можете да разглеждате и запазвате видеоклипове, да използвате технологията за предсказване на съня, за да знаете кога трябва да бъде следващият сън на бебето, и да получавате известия, когато бебето може да има нужда от вас.

4. Планирайте евентуални извънредни ситуацииБезопасността на бебето включва не само домашната ви среда. Природни бедствия като наводнения, горски пожари и торнадо засягат хиляди семейства всяка година, а предварителното планиране може да спести време и стрес и да помогне за безопасността на цялото ви семейство. За да се подготвите за потенциални извънредни ситуации:

Създайте списък с контакти за спешни случаи

Опаковайте чанта с принадлежности за спешни случаи

5. Инсталиране на аларми за дим и въглероден оксидУверете се, че домът ви е оборудван с аларми за дим и въглероден оксид и че те са в изправност. Тествайте ги ежемесечно и проверявайте редовно батериите, за да сте сигурни, че са винаги в изправност. Всички къщи и апартаменти трябва да имат функциониращи аларми за дим и въглероден оксид на всеки етаж и по една в близост до източници на топлина като кухнята. В случай на пожар или изтичане на въглероден оксид тези аларми могат да спасят живота на семейството ви.

6. Закрепете свободните кабели
Електрическите щепсели и дългите шнурове от щори представляват много сериозен риск от задушаване за бебета и малки деца. Увийте и обезопасете допълнителните кабели от лампи или монитори и никога не поставяйте детското креватче или кошарата на бебето си в близост до необезопасени кабели. За напълно сигурно наблюдение Owlet Cam® 2 е вашият верен партньор. В опаковката на Owlet Cam има комплект за безопасен монтаж на стена, за да се предпазят свободните кабели от малките ръчички, и може да се монтира над детското креватче без притеснения.

Месецът на безопасността на бебетата е чудесна възможност за родителите и хората, които се грижат за тях, да опреснят стандартните практики за безопасност на бебетата, изброени по-горе, и да проучат всички актуализации или промени. За отглеждането на едно дете е необходима голяма гвардия и Owlet се гордее, че е партньор на семействата навсякъде по света.

Маделин Харис
Копирайтърът Маделин Харис е родом от Южна Калифорния, но е живяла и работила на различни места в страната и по света. Сред любимите ѝ места са Хой Ан, Виетнам, и Напиер, Нова Зеландия. Тя е голям фен на хот йога.

Add Your Heading Text Here

Shopping Cart
Scroll to Top