10 начина за сближаване на татковците с новородените

Как бащите могат да се сближат с новороденото? Ако сте баща на новородено бебе, тази статия е написана точно за вас. Продължете  да четете, за да научите някои съвети и предложения за най-добрите начини за сближаване с новороденото. А за всички майки, които четат, не се колебайте да споделите тази полезна информация със съпруга си!

                             Как да накараме бебето да се сближи с бащата

Независимо дали това е първото ви бебе, четвъртото, петото или дори шестото, за вас е много важно да се свържете с новороденото си. Съпругата ви вече ще има специална връзка с новороденото; в края на краищата тя е носила това бебе в продължение на 9 месеца! Много татковци смятат, че ще трябва да изчакат бебето да порасне, за да могат да развият специална връзка с него, но добрата новина е, че можете да започнете в момента, в който посрещнете малкото си бебе на тази земя! Бебето ви се нуждае от вас точно толкова, колкото се нуждае и от съпругата ви. Търсите най-добрите начини за създаване на връзка с бебето? Ето 10 предложения:

  1. Дръжте бебето близо до себе си: Независимо дали мама е на работа, отделя време за себе си или просто е ваш ред да се грижите за бебето, не забравяйте да прекарвате време, държейки бебето си. Ще можете да утешите бебето и да го погледнете в очите, което ще помогне на бебето да разбере, че таткото е човек, на когото може да се довери и разчита.
  1. Отменета мама през ноща: Нощните смени не са само за мама; това е чудесно време и за бащата да се сближи с бебето. В тишината на нощта това е идеалното време да прегърнете бебето си и да му кажете колко много го обичате. Така не само ще започнете да изграждате връзка с бебето си, но и ще спечелите червени точки.
  1. Успокояване на бебето: Важно е да дадете на бебето да разбере, че мама не е единственият човек, който може да му даде това, от което се нуждае. Вместо да дадете на някой бебето веднага щом то започне да плаче, отделете няколко минути, за да се опитате да успокоите бебето сами. Гушкането на бебето близо до себе си с люлеещи движения обикновено може да свърши работа. Това позволява на бебето да разбере, че вие също можете да бъдете да го утешите..
  1. Бъдете „глупави“ с бебето: Бебетата обичат глупави лица и глупави звуци. Глупавите физиономии обикновено водят до усмивки и, ако имате късмет, дори до смях от страна на бебето. Те също така обичат и глупавите звуци. Да бъдете „глупави“ е чудесен начин да се сближите с вашето бебе.
  1. Разходки с бебето: Важно е да извеждате малкото си дете на открито. Не е задължително това да е някакво невероятно място; дори разходка около блока е достатъчна! Бебето ви ще се радва на всички нови гледки и звуци, които може да предложи природата. И докато сте навън, използвайте количка, която позволява на бебето да ви вижда през цялото време.
  1. Дежурство по пелени: Може да не звучи като най-добрия начин за свързване, но бебето трябва да бъде сменяно много пъти на ден, така че можете да се възползвате максимално от това. Това е времето, в което можете да говорите на бебето, да гъделичкате пръстите му и да го накарате да се чувства по-комфортно около вас.
  1. Бъдете част от рутината за лягане: Когато малкото ви бебе се появи, говорете със съпругата си за установяване на последователна рутина за лягане. Заедно двамата можете да обсъдите какви дейности бихте искали да правите. Някои забавни идеи са четене на книжки, пеене на песни, гушкане, време за молитва и др. Ако сте баща, който работи по цял ден и се прибира вечер, това е наистина важно време за връзка с бебето, особено ако не сте имали възможност да прекарвате време с него през деня.
  1. Пейте или четете на бебето: Звукът на гласа ви е толкова успокояващ за бебето. Колкото повече бебето чува гласа ви, толкова повече то ще разпознава гласа ви и ще намира утеха в него. Държането на бебето близо до вас, докато пеете или четете, спомага за сближаването.
  1. Отделяйте време: Ако сте баща за първи път, трябва да отделяте време за новия малък човек в живота си. С натоварения си график преди раждането на бебето е лесно да забравите да отделите време за вашето малко дете, когато то се появи. Важно е да отделите време за вашето малко дете, за да може да се свържете с него.
  1. Слинг за бебето: Както споменахме по-горе, вие също можете да носите бебето в слинг Обикновено майката се разхожда с бебето, пристегнато на гърдите, докато върши нещата в къщата. Сега е ваш ред! Дори и да го сложите само за няколко минути, това ще помогне на вашето малко дете да се чувства близо до вас и и ще се сближите по-бързо.

Ако сте баща от скоро, надяваме се, че този списък ще ви вдъхнови, вместо да ви потисне. Помнете, че това, че сме изброили десет идеи, не означава, че трябва да ги изпълнявате всичките. Вземете една или две и ги опитайте. Не се притеснявайте, ако отначало това не е естествено; с времето любовта и възхищението ви ще нараснат, а в резултат на това ще нарасне и желанието ви да се сближите. Връзката с новото ви бебе е много полезна!

Екип на блога Owlet

Този блог е написан в резултат на екипни усилия! Приносът в блога варира от експерти по съня до млади майки и бащи.

Shopping Cart
Scroll to Top